måndag 4 januari 2016

Ugnsbakad lutfisk på Trettondagen

Ugnsbakad lutfisk på spenat- och rödbetsbädd med fetaostsås

På sina håll har lutfisken tillfälligt sålt slut, men kommer du över denna läckra fisk nu kan du festa till det inför Trettondagen, och baka lutfisk i ugn.

facebook.com/skarhamnsfrys
1 kg lutfisk

8 små eller 4 stora rödbetor

1 påse babyspenat, 150 g

Fetaostsås

150 g fetaost

1 förpackning Laga Lätt, 2 1/2 dl

1 tsk olivolja

nymalen svartpeppar

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Baka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

(Ugn: Lägg lutfisken i en långpanna med skinnsidan ned, strö över 2 tsk salt till 1 kg fisk, täck med aluminiumfolie, 200 grader i 45 minuter.)

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skalet under rinnande vatten. Skär rödbetorna i klyftor.

Värm fetaosten och Laga Lätt. Mixa till slät kräm. Rör ner olivoljan. Krydda med svartpeppar.

Bred ut spenatbladen på ett stort fat. Lägg på rödbetsklyftorna. Toppa med lutfisken. Krydda den med lite salt och nymalen peppar. Ringla över såsen.

Mer om den läckra och näringsrika lutfisken här:

http://skarhamnsfrys.blogspot.se www.lutfisk.nu www.skarhamnsfrys.se
‪#‎lutfisk‬ ‪#‎helaåret‬ ‪#‎åretrunt‬ ‪#‎näringsrikt‬ ‪#‎festfisk‬ ‪#‎lutfiskensdag‬ ‪#‎weißbier‬ ‪#‎bordeaux‬ ‪#‎beaujolais‬ ‪#‎fisk‬ ‪#‎läckert‬ ‪#‎långa‬ ‪#‎krokfångad‬ ‪#‎rockall‬ ‪#‎atlanten‬ ‪#‎skärhamn‬ ‪#‎bohuslän‬ ‪#‎tjörn‬ ‪#‎julbord‬