måndag 21 december 2015

Lutfisk också för de yngre

Ulf Elving är en av pionjärerna bakom det första sällskapet Lutfiskens Vänner. I år föreslår han friterad lutfisk vid sidan av den klassiska lutfisken på julbordet.

– Prova själv, bjud barnen på friterad lutfisk i stället för fish and chips eller lasagne. De kommer att älska det, jag vågar nästan lova!

Rätten som är skapad av Thomas Sjögren från juniorkocklandslaget består av pankofriterade små bitar av lutfisk med sojamajonnäs och gurka marinerad i limejuice, fisksås och socker.

facebook.com/skarhamnsfrys
Med en smak som påminner om riktigt fräscha pilgrimsmusslor.

Frasig lutfisk med sojamajonnäs, romansallad, lime och sötsur gurka

Receptet lämpar sig också bra för den som ännu inte provat lutfisk eller för den som vill försöka sig på något helt annat än det klassiska. Ett modernt recept med höga smaker, inspirerat av Sydostasien.

Receptet hittar du här.

Mer om den läckra lutfisken här:  www.skarhamnsfrys.se - www.lutfisk.nu

‪#‎lutfisk‬ ‪#‎helaåret‬ ‪#‎åretrunt‬ ‪#‎näringsrikt‬ ‪#‎festfisk‬ ‪#‎lutfiskensdag‬ ‪#‎weißbier‬ ‪#‎bordeaux‬ ‪#‎beaujolais‬ ‪#‎fisk‬ ‪#‎läckert‬ ‪#‎långa‬ ‪#‎krokfångad‬ ‪#‎rockall‬ ‪#‎atlanten‬ ‪#‎skärhamn‬ ‪#‎bohuslän‬ ‪#‎tjörn‬

(Foto: Magnus Skoglöf)